Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα ..για την Εξάλειψη της Φτώχεια !


17 Οκτωβρίου...
Παγκόσμια Ημέρα ..για την Εξάλειψη της Φτώχεια !


Δεν είναι ο πλούτος που λείπει από αυτόν τον κόσμο
Είναι το μοίρασμα....




“Οι Φτωχοί δεν είναι μονάχα στερημένοι βασικών αγαθών..
κι αφημένοι στην τύχη, δίχως δύναμη και δίχως θέληση...
Είναι σημαδεμένοι
απ’ τη σφραγίδα μιας αγωνίας δίχως όνομα
γυμνωμένοι απ’ όλα,
ακόμη κι απ’ το νόημα της φτώχειας τους”.

Ραϊνερ Μαρία Ρίλκε





8 σχόλια:

  1. Παγκόσμια Ημέρα ..για την Εξάλειψη της Φτώχειας και σήμερα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ πως η Υεμένη απειλείται με λιμό που θα είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 100 χρόνων!!
    Ή Υεμένη έχει σήμερα πληθυσμό που ανέρχεται στα 28 περίπου εκατομμύρια ψυχές. Πώς γίνεται μια χώρα που συνορεύει με την Σαουδική Αραβία και λίγο πιο πέρα βρίσκονται χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ που γνωρίζουμε τί πλούτο διαθέτουν λόγω των πετρελαίων, να πεινάει, όχι να επιβιώνει απλά αλλά να ΠΕΙΝΑΕΙ; Ζήτω ο ανθρώπινος πολιτισμός! Και όπως λέει παραπάνω και ο Ρίλκε Βιργινία μου "...γυμνωμένοι απ’ όλα,
    ακόμη κι απ’ το νόημα της φτώχειας τους”. Πραγματικά πιο είναι το νόημα της πείνας τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων;
    Πολλά φιλιά Βιργινία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Δικαιοσύνη Βιργινία μου.
    Σε έναν κόσμο άκρως καταναλωτικό, όπου κατασπαταλείται με τρόπο εκτρωματικό αμύθητος πλούτος για το τίποτα, υπάρχουν χώρες που λιμοκτονούν.
    Αυτό κάποιοι απολογητές του συστήματος αδυνατούν να το ερμηνεύσουν ή αν το κάνουν έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε γλάστρες.
    Μπράβο για την ευαισθησία καλή μου φίλη.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φτώχεια δεν θα εξαλειφθεί ποτέ Βιργινία μου.Γιατί αυτό θέλουν οι ισχυροί της γης. Τους εξαθλιωμένους τους έχεις υποχείριο. Οι χορτασμένοι είναι πιο μαλθακοί μεν αλλά ατίθασοι δε, όταν τους συμφέρει.
    ΄Μπορούν να εξαλείψουν τη φτώχεια αν θελήσουν Βιργινία. Όλα αυτά περί παγκόσμιας ημέρας είναι στάχτη στα μάτια των σκεπτόμενων ανθρώπων. Αλλά είπαμε δεν θέλουν και εκατομμύρια θα λιμοκτονούν.
    Όνειρα γλυκά και ανεφέλωτα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι πει η Αμερική, εμάς δεν μας πέφτει λόγος για την φτώχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να εξαλειφθεί η φτώχεια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα. Καμιά φορά κοιτάω την ετυμολογία μιας λέξης, για να δω πώς σκέφτονται οι άνθρωποι, τι αντίληψη έχουν(έχουμε..) για τα πράγματα, όταν "βαφτίζουν" με μία λέξη μια έννοια.
    Ο φτωχός, λοιπόν, ο πτωχός, είναι αυτός που πτώσσει ή πτήσσει, κατά τους αρχαίους. Αυτός, δηλαδή, που ζαρώνει από το φόβο!! Είναι ανατριχιαστικό να είναι έτσι, που είναι έτσι! Με τη λέξη αυτόματα περιγράφονβται οι τόσες συνέπειες που μπορεί ένας φτωχός άνθρωπος να γνωρίζει στην κοινωνική του ζωή.

    ΥΓ. Θυμάμαι ένα παλιό τραγούδι που είχα ακούσει πρώτη φορά μικρός, που ικέτευε για "λίγες χαρές, πιο σωστά μοιρασμένες", και που είναι αυτό ακριβώς που διαβάζω στην ανάρτηση.. Δε λείπει ο πλούτος.

    Καλό απόγεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορούμε να είμαστε ίσοι, ή να γίνουμε όλοι πλούσιοι. Αυτά είναι όνειρα για μερικούς , όχι μόνο θερινής νυκτός αλλά παντός καιρού ΕΦΙΑΛΤΕΣ θα έλεγα εγώ.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε φτωχοί δεν έχουμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να έχουμε πρόσβαση στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία ,την επάρκεια τροφής και στέγης , την ψυχαγωγία, και όπου αλλού, «μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια μας ν’ απλωνόμαστε» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
    Και κυρίως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε την Υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τα αυτονόητα δικαιώματα που συνοδεύουν τον κάθε άνθρωπο από την γέννηση του, ανεξαρτήτως προέλευσης ,καταγωγής, φυλής και χρώματος.
    Ας κρατήσουν και ας αυγατίζουν οι πλούσιοι του κόσμου τα εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια τους, τα επίγεια και πλωτά παλάτια τους, την αμύθητη περιουσία τους και τον εκτυφλωτικό ,σε βαθμό παράνοιας ,τρόπο ζωής τους μηδέ καλλονές και γόητες εξαιρουμένους. Χάρισμά τους όλα και όσα δεν μπορούν να ισοζυγίσουν την έλλειψη της ουσίας στην ζυγαριά της ζωής τους.
    Ας μην βάζουν όμως -οι άπληστοι- χέρι ή πόδι στα αυτονόητα δικαιώματα των φτωχών της Γης .Ας μην αποβλέπουν ,μεθοδεύουν και σκοπεύουν στον αφανισμό τους ,γιατί θα έλθει κάποια μέρα ( νομοτελειακή Αρχή) που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει η Γη χωρίς τα υπάρχοντά τους…
    Καλημέρα γλυκιά μας Βιργινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα σχόλια σας και μια μεγαλύτερη συγγνώμη σε όλους σας δεν μπορώ ακόμα να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα.
    Να είστε καλά σας στέλνω την αγάπη μου και φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Ελληνόπουλο.

  «Το Ελληνόπουλο» γράφτηκε από τον Βίκτωρ Ουγκώ το 1828 και αναφέρεται στην καταστροφή της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου...